διαφημιση1

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Πέφτει οσονούπω, η κυβέρνηση Τσίπρα?

Με αφορμή το ασφαλιστικό και την αναμενόμενη κοινωνική έκρηξη , αλλά και την ανάδειξη του Κ. Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ, διάφοροι αναλυτές προβλέπουν σύντομα πολιτικές εξελίξεις σε όλα τα κόμματα και κυρίως στο κυβερνητικό κόμμα. Η φράση: " η κυβέρνηση Τσίπρα μετράει μέρες", γίνεται η βάση για μια ανάλυση που θέλει το Eurogroup να τσακώνεται με το ΔΝΤ και μέρος των διεθνών επιτηρητών της χώρας να προτιμούν Κυριάκο από Αλέξη.

-Δηλ. ο καμβάς της διπολικής αντιπαράθεσης με όρους Μνημονίου και με περιεχόμενο παρόμοιο αυτό του δικομματικού καυγά της περιόδου 1981-1996, έχει ήδη μπει στην κορνίζα.
Θα ζήσουμε μεγάλες "κοινοβουλευτικές μάχες", μεταξύ αρχηγών και στελεχών των δύο πόλων. Του πόλου του Μνημονίου με κοινωνικό πρόσημο και του πόλου του Μνημονίου με τεχνοκρατικό ρεαλισμό.

Δεν θα είχε και σπουδαία σημασία να σημειώσουμε αυτή την παρατήρηση, αν δεν εκφραζόταν με έναν πολύ ιδιότυπο τρόπο στην Περιφέρεια Αττικής. Σήμερα στην Iskra, ηλεκτρονικό site του Αριστερού Ρεύματος της ΛΑΕ, σε άρθρο του Αρη Θαλασσινού, διατυπώνεται η ίδια άποψη, ότι δηλ. η κυβέρνηση παραπαίει κάτω από το βάρος του ασφαλιστικού. Η σαφής  και δημόσια στήριξη της Ρένας Δούρου από στελέχη της ΛΑΕ, όπως φάνηκε στην ψήφιση του Προυπολογισμού, αλλά και στο δημόσιο απολογισμό του Νότιου τομέα, σήμερα στο δημοτικό θέατρο της Καλλιθέας, δείχνουν καθαρά, ότι σε ένα τμήμα της προσωρινής ηγεσίας της ΛΑΕ, υπάρχει η άποψη ότι με την γρήγορη πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα, υπάρχει δυνατότητα  πιο στενής συνεργασίας με τη Ρένα Δούρου. 
-Η άποψη αυτή θα καταρρεύσει και σχετικά με την κυβέρνηση και σχετικά με την πιθανότητα στενότερης συνεργασίας με τη Ρ.Δ. σε βάση διαφορετική από αυτή που ακολουθείται στην Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη μέρα. Απόδειξη η ιστορία με τον κωδικό μισθοδοσίας των τακτικών υπαλ/λων της Π.Α., που δεν μπήκε στον προυπολογισμό ως δείγμα αντιπαράθεσης της Περιφερειάρχου με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. (Η κ. Δούρου ήταν πολύ προσεκτική στη διατύπωσή της, για το υπουργείο και όχι για την κυβέρνηση. Αντίθετα με στελέχη της ΛΑΕ, που διαφήμισαν την ενέργεια αυτή ως αντιπαράθεση της διοίκησης της Περιφέρειας με την κυβέρνηση).
-Ωστόσο ο κωδικός στη συνεδρίαση του ΠΣ της Πέμπτης 14/01/2016, μπήκε κανονικά στη θέση του, με την αιτιολογία ότι δεν υπήρξε κίνημα υποστήριξης της Περιφερειάρχου στην αντιπαράθεσή της με το υπουργείο. Σε σημερινό μάλιστα ΔΤ της Περιφέρειας, ούτε λίγο ούτε πολύ, οι εργαζόμενοι  εγκαλούνται για τη χαλαρή στάση τους. Προφανώς δεν έχει περάσει από το μυαλό κανενός, ότι ένας αγώνας για να γίνει, βασική προϋπόθεση είναι η εμπιστοσύνη προς τον/την/τους επικεφαλείς.
-Τέλος, η κυβέρνηση Τσίπρα δεν πρόκειται να πέσει από επιλογή των επιτηρητών μας, αλλά από την απόφαση του λαού, όταν ωριμάσει. Η εμφάνιση του Κ. Μητσοτάκη στο σκηνικό, δεν είναι τίποτε άλλο, από το στήριγμα που βάζουμε σε ένα δένδρο, που γέρνει. 
Ο ελληνικός λαός απέκτησε μια μοναδική εμπειρία εδώ και 6 χρόνια: -ότι και να κάνει, μικρές ή μεγάλες διαδηλώσεις, πολλές ή λίγες,  ότι και να ψηφίζει, του βγαίνει Μνημόνιο. Αυτό το πρόβλημα έχει να λύσει ο λαός και θα το κάνει μάλλον με τον τρόπο που έλεγε ο σ. Μελέτης Κανιάρης κάποτε: "θα τους πάρει όλους ο λαός χέρι-ποδάρι".


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου