διαφημιση1

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε Οργανωτική Επιτροπή για τη διοργάνωση ευρείας σύσκεψης από όλο το νομό Αττικής, με σκοπό το συντονισμό του αγώνα για την αποκεντρωμένη και σε μικρή κλίμακα διαχείριση των απορριμμάτων, με δημόσιο χαρακτήρα και κοινωνικό έλεγχο, με ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης, Α’ και Β' βαθμού. 

-Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο το δημόσιο χαρακτήρα της διαλογής στην πηγή και της διάθεσης των ανακυκλώσιμων προϊόντων προς όφελος των δημοτών και της οικονομικής ανεξαρτησίας της Τ.Α.

-Επιμένουμε  στην ανάγκη διαχείρισης των απορριμμάτων στα όρια κάθε Δήμου με μικρής κλίμακας εγκαταστάσεις, καθώς και την διαδημοτική συνεργασία (όπου είναι εφικτό) προς όφελος των ίδιων των δημοτών και κατοίκων και όχι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
- Συμφωνούμε στην  ιεράρχηση των σταδίων διαχείρισης: α) στην πρόληψη -μείωση της παραγωγής, β) επαναχρησιμοποίηση, γ) ανακύκλωση και κομποστοποίηση με διαλογή στην πηγή καθαρών ανακυκλώσιμων και βιοαποδομήσιμων υλικών, δ) ανάκτηση και ε) διάθεση

-Θεωρούμε αναγκαία την ενεργή συμμετοχή των πολιτών .
-Η θέση μας είναι ότι ως πολίτες πρέπει να διαχειριστούμε ατομικά και συλλογικά τα σκουπίδια μας. Μας ανήκουν και σαν προϊόντα και σαν απορρίμματα.
-Είμαστε αντίθετοι και αντίθετες στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων που σερβίρεται ως ανάπτυξη με την επένδυση ιδιωτικών κεφαλαίων. Η ιδιωτικοποίηση θα εμποδίσει την ανάπτυξη ενός κλάδου οικονομίας πολύ δυναμικού, όπως
είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, προς όφελος του λαού και θα τον δώσει βορρά στα ιδιωτικά συμφέροντα, με καταστροφικές επιδράσεις στο περιβάλλον, την υγεία του λαού και την αύξηση των δημοτικών τελών των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων ..
-Ο ΧΥΤΑ Αττικής, ο μεγαλύτερος σε ολόκληρη την Ε. Ενωση, έχει έδρα στο Δήμο Ανω Λιοσίων –Φυλής. Πρόκειται για  τοξική βόμβα που δέχεται 6,000 τόν. μικτά σκουπίδια την ημέρα. Μια βόμβα, που η ΕΕ με τη μια επιτροπή χαρακτηρίζει "μνημείο περιβαλλοντικής καταστροφής και ανθρώπινου πόνου" και με την άλλη επιτροπή τη χαρακτηρίζει "νόμιμο ΧΥΤΑ". Χαρακτηρισμό που αποδέχονται όλοι όσοι θεωρούν το ΧΥΤΑ Φυλής, «Οργανωμένη Περιβαλλοντική Υποδομή».
-Απαιτούμε τόσο από την Περιφέρεια Αττικής, όσο και το αρμόδιο υπουργείο, να προβούν άμεσα σε μέτρα αποκλιμάκωσης της ποσότητας σκουπιδιών που δέχεται ο ΧΥΤΑ Αττικής.
-Είμαστε αντίθετοι και αντίθετες, στην ύπαρξη του ενός και μοναδικού Αποτεφρωτήρα , που βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Αττικής, για την καύση των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων, και άλλων εξαιρετικά επικίνδυνων υλικών. Ο Αποτεφρωτήρας, τελεί υπό ιδιωτική διεύθυνση και εκμετάλλευση χρεώνοντας τα νοσοκομεία της Αττικής με υπέρογκα ποσά. Είναι μοναδική περίπτωση τόσο μολυσματικής και τοξικής δραστηριότητας, που βρίσκεται μέσα στα σπίτια της Δυτικής Αθήνας με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία μας και το περιβάλλον.
-Εμείς συσχετίζουμε την κατάσταση αυτή με την έξαρση του καρκίνου στην Αττική και ιδιαίτερα στις περιοχές των Άνω Λιοσίων και της Φυλής.

-Είμαστε αντίθετοι και αντίθετες με τη δημιουργία  ΧΥΤΑ στο Γραμματικό και την Κερατέα που θα δέχονται μικτά σκουπίδια, γιατί είναι αδιέξοδο ως σύστημα. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός όμως είναι λάθος και από επιστημονική και περιβαλλοντική άποψη.
-Για την επιτυχία όλων των παραπάνω στόχων είναι αναγκαία η ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των πολιτών (με όποια μέσα κριθούν πρόσφορα, όπως  π.χ.  λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές, έντυπη και ηλεκτρονική ενημέρωση, διαβούλευση, προγράμματα σε σχολεία κλπ.

Καλούμε κάθε συνειδητοποιημένο πολίτη, που δεν δέχεται το έγκλημα που γίνεται σε βάρος της υγείας του και της οικονομικής του κατάστασης, να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής και να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός μαζικού και νικηφόρου κινήματος,
ως μόνης και ουσιαστικής προϋπόθεσης για μια οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του λαού, που θα προστατεύει ταυτόχρονα την υγεία και το περιβάλλον.

Η Οργανωτική Επιτροπή

-Στεφανία Καλυβοδιάκου,
-Σταυρούλα Δρακοπούλου,
-Δήμητρα Κάρρα,
-Χαρίλαος Μαρμάρου,
-Μπούρμπος Νίκος,
-Δαμάσκος Δημήτρης,
-Χατζήμπαλλη Δώρα,
-Κουτρουμάνος Γιώργος,
-Μπενούκας Πάνος,
- Ακτύπη Τίνα,
- Νικολιδάκη Φλώρα,
- Τσιμάκη Περσεφόνη
-Λόρα Φωτεινή
-Δάλης Δημήτρης
-Μαστοράκος Σπύρος
-Αλεξανδρόπουλος Παναγής
-Πελτέκης Γιάννης
-Παναγιωτάκης Χρήστος


1 σχόλιο :

  1. Καλησπέρα σε όλους/ες,
    Στο παραπάνω κείμενο-διακήρυξη της οργανωτικής επιτροπής Αττικής για την διαχείριση των απορριμμάτων δεν έχει γραφεί το πάγιο αίτημα των κατοίκων της Φυλής και των γύρω δήμων δηλ.:

    --"ΤΟ ΑΜΕΣΟ, ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟ ΤΟ 1960".

    Πρέπει να γραφεί το παραπάνω αίτημα στο κείμενο-διακήρυξη της εν λόγω επιτροπής διότι διαφορετικά εγώ προσωπικά δεν το υπογράφω και παρακαλώ να αφαιρέσετε το ονοματεπώνυμό μου από τον κατάλογο των συναγωνιστών που το υπογράφουν.

    Με εκτίμηση,
    Χαρίλαος Μαρμάρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή