διαφημιση1

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015


Μια απάντηση στον κ. Γιαννίτση.

"Όλα θα μπορούσαν να είναι αλλιώς και η χώρα να πάρει επάνω της, αν γινόταν το ιστορικό βήμα: η σύγκρουση του κράτους και του πολιτικού συστήματος με το λαθρεμπόριο κάθε είδους, το trafficking, τα ναρκωτικά, τα πλαστά τιμολόγια, τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή και τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα. Τότε, και η τιμή του πετρελαίου θα ήταν κοινωνικά αποδεκτή, η φορολογική επιβάρυνση θα μειωνόταν, οι συντάξεις δεν θα περικόπτονταν έτσι, τα επιδόματα απορίας ή κοινωνικής στήριξης θα μετρούσαν, η παιδική φτώχεια θα ήταν μικρότερη. Το κοινωνικό πρόβλημα είναι δημιούργημα ενδογενών πολιτικών αποφάσεων και όχι εξωγενών δυνάμεων."

Η παραπάνω δήλωση, ανήκει στον πρώην υπουργό ασφαλίσεων κ. Γιαννίτση, επίλεκτου στελέχους της σχολής Σημίτη.

-Σκέφτομαι ότι τη νίκη τη θέλουν όλοι. Θέλουν ένα μικρό έστω κομματάκι. Ένας πρώην υπουργός όμως, και μάλιστα των κυβερνήσεων Πασοκ επί Σημίτη, καλό είναι να σωπάσει για πάντα. Μη γίνει όπως μετά την πτώση της χούντας το 1974, που όλοι και όλες βγήκαν αντιστασιακοί.
-Στη διάρκεια της επιχειρηματικής μου ζωής, πλήρωσα 2 τιμολόγια στο εξωφρενικό ποσό των 20.000.000 δραχμών, ήτοι 60.000 ευρώ και κάτι ψιλά.
-Το πρώτο ήταν ένα τιμολόγιο αγοράς εξοπλισμού από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες επιχείρησης που αγόρασα, που όσο και να φαίνεται περίεργο, ούτε ο λογιστής, ούτε ο δικηγόρος μου είπαν, ότι αφού δεν το έκοψαν οι πωλητές, έπρεπε να κόψω εγώ ένα τιμολόγιο αγοράς στον εαυτό μου. Το πρόστιμο ήταν 10.000.000 δραχμές.
-Το δεύτερο ήταν για ένα τιμολόγιο που αφορούσε εκτύπωση φακέλων και επιστολόχαρτων της εταιρείας, ύψους 700.000 δραχμών. Ο εφοριακός που ήρθε εκείνη την ημέρα στην έδρα της επιχείρησης, ζήτησε αν είχαμε το τιμολόγιο στο βιβλίο του ταμείου, του το δείξαμε και μας είπε ότι είναι πλαστό. Τον ρώτησα αν είναι πλαστό, τότε πρέπει να με ρωτήσει πως έχουμε εκτυπώσει έντυπα της εταιρείας. Μου απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρει και έτσι βεβαιώθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ.
-Κε Γιαννίτση μου, την ώρα που πλήρωνα αυτά τα χρήματα, ήξερα πολύ καλά τι γινόταν γύρω μου. Ηξερα, ότι ο έφορος, έχει εξαντλήσει το ανώτατο όριο προστίμου, που του έδινε ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων : ήτοι Χ500%!!!!! Και επίσης ήξερα, ότι πολλές φορές, τα πρόστιμα αυτά μειώνονταν δραστικά με τη γνωστή συμφωνία: "τόσα για την εφορία, τόσα για εμάς". Εσείς δεν έτυχε να τα μάθετε αυτά? Προτίμησα να μη μπλέξω. Προτίμησα να είμαι ελεύθερη, από παρόμοιες εξαρτήσεις. Εσείς τι προτιμήσατε? 
-Με εντυπωσίασε επίσης το γεγονός ότι αναφερθήκατε στο traffiking. Γνωρίζετε ότι το κύκλωμα της πορνείας είναι εισηγμένο στο χρηματιστήριο της Γερμανίας? Το λέω γιατί υπηρετήσατε έναν πρωθυπουργό, λάτρη της Γερμανικής οικονομίας και της Γερμανίας γενικώς. Ο κ. Σημίτης, ήταν ίσως ο μοναδικός Έλληνας που πήγαινε για Πάσχα στη Γερμανία.  
-Θα σκεφτεί ίσως, ο αναγνώστης ή η αναγνώστρια αυτού του κειμένου, τι με ανησυχεί. Με ανησυχεί, μηπως μέσα στη γενική ευφορία για τη νέα ελληνική κυβέρνηση, εμφανιστούν διάφοροι σύμβουλοι σα μελισσούλες γύρω από τον Στρατούλη και τον ζαλίσουν με τις ιδέες τους. Ειδικά τις δικές σας ιδέες, τις αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια, από τότε που ο Σάββας Ρομπόλης, ένα πρωί, στο Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών, μας εξήγησε γιατί το ασφαλιστικό σύστημα θα εκραγεί, πράγμα το οποίο έγινε. Έτσι νομίζω, ότι ούτε εσείς, ούτε πολλοί άλλοι που πέρασαν από σοβαρές θέσεις του υπουργείου κοινωνικών ασφαλίσεων, είστε σε θέση να προσφέρετε το οτιδήποτε. Αν θέλετε να κάνετε αυτοκριτική, είναι δεκτή. Που σημαίνει ότι θα καθίσετε στη γωνιά σας και θα γράψετε ίσως τις εμπειρίες σας, σχετικά με το πως αποτυχαίνει ένα υπουργός, ένας πολιτικός, ένας ανώτερος διοικητικός υπάλ/λος ή και ένα κομματικό στέλεχος, όταν λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα την εύνοια των ανωτέρων του.

Φλώρα Νικολιδάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου