διαφημιση1

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Τόσο.....όσο....

-Στις εκλογές του 2012, ο Σύριζα έλεγε τι θα γίνει αν εκλεγεί μνημονιακή κυβέρνηση και οι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έλεγαν, τι θα γίνει αν εκλεγεί ο Σύριζα κυβέρνηση.
-Πέρασαν 2 μαρτυρικά χρόνια. Ο Σύριζα δεν νομιμοποίησε ούτε μια μέρα τη συγκυβέρνηση των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου στη χώρα. Σ'αυτά τα 2 χρόνια, έξω από τους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης, φτάσαμε και πάλι σε εκλογές. 
-Είναι φανερό, ότι ο "μικρός Σύριζα", μπόρεσε να υλοποιήσει ένα πολιτικό σχέδιο. Αυτό είναι ένα πρώτο βασικό συμπέρασμα. Οι αντίπαλοι, δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι γι'αυτό.
-Τώρα βρισκόμαστε στο κρισιμότερο σημείο μετά τη μεταπολίτευση και μετά το περίφημο '89. Έχουμε ένα τεράστιο πλεονέκτημα και μερικά, όπως είναι φυσικό, προβλήματα.
Το πλεονέκτημα είναι ότι όλη η επιχειρηματολογία των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ του 2012 εναντίον του Σύριζα, έχει τιναχτεί στον αέρα. Ο κόσμος το ξέρει. Επομένως αυτό που περιμένει από μας, για να δώσει την τελική σπρωξιά, είναι η συνέπεια και η αξιοπιστία. 
Εδώ ακριβώς εμφανίζονται τα δικά μας προβλήματα, γιατί το θέμα δεν είναι μερικά γνωστά ονόματα συνεργατών. Το πρόβλημα προκύπτει από τις απαιτήσεις που προβάλλουν  εταιρείες, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και παντός είδους παράγοντες ως αντάλλαγμα, για μια πιο ουδέτερη ή φιλική στάση. Όχι ότι πέφτουμε από τα σύννεφα. Αλλά σ'αυτό το σημείο ακριβώς θα κριθεί η ηγεσία του Σύριζα: Να εφαρμόσει με επιτυχία τη συνταγή, τόσο....όσο.

Τόσο, όσο χρειάζεται για μια θετική ουδετερότητα γύρω μας και όσο αυτό δεν θα αδρανοποιεί και δεν θα απογοητεύει τον κόσμο της αριστεράς. Πρόκειται για δύσκολο σταυρόλεξο, που θέλει σύνεση και βάθος επιχειρημάτων. Το μόνο που δεν χρειάζεται είναι η "βοήθεια" ενός αχρείου μηχανισμού, που στο επίπεδο του αυριανισμού του 1985-1989, κραυγάζει με τρόπο που εκθέτει σοβαρά ολόκληρη την προσπάθειά των σκεπτόμενων, αδέσμευτων και ανιδιοτελών ανθρώπων του χώρου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου