διαφημιση1

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014


Αν το πάμε "κυριλέ", θα αργήσει πολύ η "ώρα του λαού" στην Περιφέρεια Αττικής.

Και να! στην Περιφέρεια Αττικής και στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που ο Καλλικράτης έχει εναποθέσει όλα αυτά για τα οποία ο λαός θα μπορούσε να γίνει ενοχλητικός και επικίνδυνος για την κεντρική εξουσία, αύριο 1η Σεπτεμβρίου, ξεκινάει μια  νέα περίοδος.
Στην πρώτη φάση ο Καλλικράτης με Περιφερειάρχη Αττικής τον κ. Γ. Σγουρό, απλώς αγνοήθηκε. Αγνοήθηκε επιμελώς σε κάθε σημείο που θα μπορούσε να πιέσει, να υποδείξει, να απαιτήσει και να δημιουργήσει νέες πραγματικότητες με βασικό εργαλείο τον ίδιο το λαό. Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά. 
Τώρα όμως, με τη νέα διοίκηση, θα φανεί η μεγάλη διαφορά (όπως λέει και ο Κραουνάκης).
-Εμείς όλοι και όλες που αποτελούμε τη νέα περιφερειακή αρχή, με τη δική σας ψήφο, θα αρχίσουμε από  αυτά τα σημεία του Καλλικράτη που δίνουν τη δυνατότητα εμπλοκής του λαϊκού παράγοντα στις υποθέσεις της Περιφέρειας Αττικής. Στις υποθέσεις της ζωής μας δηλ. Γιατί αν διαβαστούν οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας για την οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική πολιτική και τη δημοκρατία, θα βγει το συμπέρασμα, ότι είναι όλα, εκτός από τις εξοπλιστικές δαπάνες, το στρατό, την αστυνομία και την ΚΥΠ. Σε όλα τα άλλα, η Περιφέρεια έχει λόγο. - Ωστόσο ο Καλλικράτης, έχει πάρει τα μέτρα του.
 Αν δείτε το οργανόγραμμα (το επισυνάπτω) θα διαπιστώσετε ότι μέχρι να ρίξει απλώς μια ματιά η νέα διοίκηση, σε όλες αυτές τις διευθύνσεις, έχει τελειώσει η πενταετία. Άσε που μόνο τα εργασιακά των χιλιάδων υπαλ/λων των οργανισμών της περιφέρειας, φτάνουν και για την επόμενη πενταετία. 

-Για όλα αυτά έχω μια σκέψη και θέλω να την καταθέσω δημοσίως:
-Είμαι μέλος του Σύριζα και άρα δεσμεύομαι από το πρόγραμμά του. Εκλέχτηκα με τη Δύναμη Ζωής στο περιφερειακό συμβούλιο, που όλοι και όλες γνωρίζετε ότι υποστηρίχθηκε πολιτικά και οργανωτικά από το Σύριζα. Άρα, έχω "μπούσουλα". 
Το πως όμως αυτός ο "μπούσουλας" θα συνδυάζεται και θα συγκεκριμενοποιείται ή θα πρέπει-συλλογικά- να επανεξετάζεται αν η πραγματικότητα το απαιτεί, στις αποφάσεις του ΠΣ, είναι το ζητούμενο από τον κάθε ένα και κάθε μια από τους 61 συμβούλους της νέας διοίκησης. Γιατί μόνο αυτοί έχουμε ψήφο. 
-Με βάση αυτά τα στοιχεία, πιστεύω ότι ένας σίγουρος δρόμος για να αξιοποιηθεί πλήρως η 1η πενταετία της Αριστεράς στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι η πλήρης διαφάνεια και η συνεργασία με όλους αυτούς που όλα αυτά τα χρόνια παλεύουν για τα ζητήματα της ζωής μας, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον  κόντρα στα κέρδη του κεφαλαίου και τους αριθμούς της eurostat.
-Εδώ λοιπόν σε αυτό το blogg, θα γράψουμε ένα ημερολόγιο. Κάθε μέρα, κάθε δραστηριότητα, κάθε πρόβλημα που θα χρειάζεται λύση.
-Ξεκινάω με μια ενημέρωση:
-Στις 26 Αυγούστου, μέρα της 2ης συνάντησης εργασίας της ομάδας των 61 περιφερειακών συμβούλων της Δύναμης Ζωής, δήλωσα τη συμμετοχή μου σε δύο επιτροπές της διοίκησης:
1. ΕΔΣΝΑ: Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής. 
Δεν το έχετε ακουστά, αλλά αυτός ο οργανισμός, στον οποίο δεν έχει αναγκαστικά πλειοψηφία η πλειοψηφία του ΠΣ, διαχειρίζεται το θέμα των σκουπιδιών. Ο ΕΔΣΝΑ, αποτελεί τον 20ο τόμο από τους 21, που κατέθεσε ως απολογισμό ο Γ. Σγουρός στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργ. Ντινόπουλο, λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία της νέας διοίκησης. 
2. Επιτροπή Ισότητας των φύλων, για λόγους αρχής και για το γεγονός ότι η απερχόμενη διοίκηση, συνεδρίασε την επιτροπή αυτή 3 φορές, με επικεφαλής τον Γ. Σγουρό!!!!
-Φαντάζομαι ότι δεν θα καθυστερήσει άλλο ο καταμερισμός των 61 περιφερειακών συμβούλων, ώστε να ξεκινήσει χωρίς καθυστερήσεις η δουλειά.
Αύριο θα σας ενημερώσω για την 1η μέρα στη Περιφέρεια Αττικής.


επισύναψη οργανογράμματος Περιφέρειας Αττικής, στο F/B 




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου