διαφημιση1

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Που θα πάτε να κρυφτείτε κ. Κούλογλου?
 Για την αδειοδότηση και τη λειτουργία μιας επιχείρησης που απευθύνεται στο κοινό, εμπλέκονται , επί ίσοις όροις, ο Δήμος, η Αστυνομία, και η Νομαρχία.
 Από τους παραπάνω φορείς, η Αστυνομία έχει αυτοτελή ρόλο, για παρατυπίες που έχουν σχέση με την ασφάλεια των εργασιών και του κοινού. Πχ. όταν ξεφορτώνονται επικίνδυνα φορτία σε μια ανεγειρόμενη οικοδομή, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ο υπεύθυνος μηχανικός συλλαμβάνεται με τη διαδικασία του αυτόφωρου, από το οικείο αστυνομικό τμήμα , χωρίς να ρωτηθεί ούτε ο Δήμος, ούτε η Νομαρχία.
Οποιαδήποτε ενέργεια του Δήμου, σχετικά με την νομιμότητα λειτουργίας της επιχείρησης, περνάει μέσα από διαδικασίες.
 Στην προκειμένη περίπτωση και για την εν λόγω επιχείρηση, δεν δόθηκε άδεια από το δήμο Ελληνικού, και η λειτουργία της ήταν στα πλαίσια του τριμήνου που κάθε ομοειδής επιχείρηση έχει στη διάθεσή της.
 Ωστόσο, η αστυνομία, μπορούσε να την εμποδίσει να λειτουργεί, και μέσα στο εν λόγω τρίμηνο. Μόνο η Αστυνομία.
 Εμείς που γνωρίζουμε ποιος είναι ο Χρήστος Κορτζίδης, που γνωρίζουμε την ευαισθησία του, καταλαβαίνουμε και το σοκ από το θάνατο του παιδιού.
 Ένας θάνατος που σημειώθηκε, την τελευταία μέρα λειτουργίας της συγκεκριμένης επιχείρησης, με βάση το τρίμηνο.
Ετσι, οι πρακτικές λεπτομέρειες, περί ευθύνης των όποιων υπηρεσιών, ωχριούν μπροστά στο θάνατο ενός παιδιού. Αυτό όμως που ξεπερνάει κάθε όριο, είναι η πολιτική εκμετάλλευση του θέματος. Μια εκμετάλλευση που δείχνει ότι τα συμφέροντα που θέλουν να ξεπουλήσουν το Ελληνικό με 80 ευρώ το τετραγωνικό, δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο.

 Αρα? Που θα πάτε να κρυφτείτε κ. Κούλογλου?

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου