διαφημιση1

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Σαν σήμερα, πριν 4 χρόνια, ένας μέτριας νοημοσύνης άνθρωπος με μοναδικό προσόν το όνομά του, ο Γ. Α. Παπανδρέου, στάθηκε μπροστά στο φακό της τηλεόρασης με φόντο το λιμανάκι της Σύμης, και ανακοίνωσε την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ. Σήμερα, εμφανίζεται με δηλώσεις στα δελτία ειδήσεων. Η είδηση που ανακοινώνει το "105,5 στο Κόκκινο", είναι ότι ο Γ. Α. Παπανδρέου ζητά την αποχώρηση του Πασοκ από τη συγκυβέρνηση,
-όχι γιατί η χώρα γονάτισε,
-όχι γιατί οι άνεργοι είναι περισσότεροι από τους εργαζόμενους,
-όχι γιατί, ο "υπουργός υγείας", διαλύει και το μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας,
-όχι γιατί οι άνθρωποι σέρνονται στους δρόμους,
-όχι γιατί ανασφάλιστες γυναίκες, ψάχνουν μέρος να γεννήσουν σα γάτες ή σκύλες,
-όχι γιατί οι αυτοκτονίες φτάνουν σε νούμερα, πολεμικής καταστροφής,
-Αλλά γιατί αποδείχθηκε σχέση του Σαμαρά-Μπαλτάκου με τη ΧΑ.
Και αφού λοιπόν, οι μυστικές υπηρεσίες του έδωσαν το επιχείρημα, εμφανίζεται ο εκτελεστής του συμβολαίου με το ΔΝΤ, να θέτει ζητήματα δημοκρατικής ευαισθησίας και κρατικής λειτουργίας.
Αυτός που τη δεύτερη μέρα της πρωθυπουργίας του, δια του υπουργού των οικονομικών, που διόρισε, Γ. Παπακωνσταντίνου, άνοιξε την Κερκόπορτα, του καταποντισμού της χώρας στις αγορές, αφού η ΤΕ, αποφάσισε να διευρύνει τη διαπραγμάτευση των ελληνικών ομολόγων από 3 ημέρες σε 10, και μάλιστα χωρίς υποχρέωση αγοράς.
-Που τα πουλάτε αυτά?
-Το ξέρουμε ότι το κόμμα της Ένωσης Κέντρου, δημιουργήθηκε με εντολή της Αμερικάνικης Πρεσβείας, γνωρίζουμε το ρόλο του Γ. Παπανδρέου στην εξέλιξη του εμφυλίου, γνωρίζουμε το ρόλο του Πασοκ στη μεταπολίτευση. Και πάνω απ'όλα καταλαβαίνουμε ότι τώρα, γίνονται συγκεκριμένες κινήσεις πρόσδεσης του Παπανδρεικού Πασοκ στο Σύριζα. Είτε το θέλει ο Σύριζα, είτε όχι. Γιατί οι διεθνείς χρηματαγορές, ξέρουν να χειρίζονται πολύ καλά τη μέθοδο της επιθετικής εξαγοράς.
-Στην υποθετική και αδιανόητη περίπτωση, που υπάρξει έστω και ένας άνθρωπος του Σύριζα, που θα τείνει χείρα βοηθείας στον ντίλερ κεφαλαίων του ΔΝΤ, να ξέρει ότι θα λάβει όλο το ανάθεμα των ανθρώπων της αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου