διαφημιση1

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

 
 
Η ειδησεογραφία για την Ουκρανία από τον 902.gr
 
 
Για την ένταξη της περιοχής της Κριμαίας στη Ρωσία, πριν από το τέλος του μήνα, φέρεται να δεσμεύτηκε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Κριμαίας Βλάντιμιρ Κονσταντίνοφ, καθώς κλιμακώνεται η ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση για την Ουκρανία.

«Η διαδικασία μετάβασης σε μια νέα νομική δομή είναι περίπλοκη, αλλά υποθέτουμε ότι όλες οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί τον Μάρτη», δήλωσε ο Βλάντιμιρ Κονσταντίνοφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ειδήσεων «Itar-Tass».

Η επέμβαση των Η...ΠΑ και της ΕΕ στην Ουκρανία και η στήριξη της αντιδραστικής κυβέρνησης επίσπευσε για τις 16 Μάρτη τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία.

Το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε νέα τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας του Σεργκέι Λαβρόφ και εκτόξευσε νέες απειλές. Σύμφωνα με αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Τζον Κέρι ανέφερε στον Ρώσο ομόλογο του, ότι η προσάρτηση της Κριμαίας «θα κλείσει την πόρτα στη διπλωματία». Από την πλευρά του υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι δύο άνδρες συμφώνησαν για «εντατικές επαφές».

Με στόχο την κλιμάκωση των πιέσεων προς την Ρωσία ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι. Επίσης είχε τηλεδιάσκεψη με τους προέδρους της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, της Λετονίας Άντρις Μπέρζινς και της Εσθονίας Τόμας Χέντρικ Ίλβες.

Ο Λευκός Οίκος δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των συνομιλιών αλλά η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι Γαλλία και ΗΠΑ συμφώνησαν ότι θα λάβουν νέα μέτρα κατά της Ρωσίας.

Ο αρχηγός του «Δεξιού Τομέα», Ντμίτρο Γιάρος, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στην Ουκρανία. Το νεοναζιστικό αυτό κόμμα πρωτοστάτησε στην ανατροπή της κυβέρνησης της Ουκρανίας, οργανώνοντας οπλισμένες παραστρατιωτικές ομάδες κρούσης. Μάλιστα στη συνέχεια ο Γιάρος τοποθετήθηκε αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας, του σώματος που διοικεί τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου